Aprecieri pe Facebook

sâmbătă, 12 decembrie 2015

Video, Cel mai mare distrugător de ultima generatie US Navy Zumwalt (DDG 1000) lansat la apa,

Video, Cel mai mare distrugător de ultima generatie US Navy Zumwalt (DDG 1000) lansat la apa.

Cel mai mare distrugător construit vreodată pentru Forțele Navale americane se îndreaptă spre Atlantic, pentru a fi testat. USS Zumwalt are o lungime de 185 de metri, cântărește 15.000 de tone și construcția sa a costat 4,4 miliarde de dolari, scrie The Telegraph.

Distrugătorul a coborât pe Râul Kennebec, în statul Maine, până la ocean. El va fi testat în apele oceanului, înainte de a intra în dotarea armatei americane, anul viitor.

Dimensiunile și prețul său sunt impresionante, iar căpitanul James Kirk, comandatul navei, s-a declarat entuziasmat de faptul că în sfârșit distrugătorul va intra în teste.

„Suntem absolut încântați să vedem că Zymwalt este lansat la apă. Pentru membrii echipajului și pentru toți cei implicați în crearea și construirea acestei nave fantastice, acest moment este unul extrem de important”, a mărturisit el.


Constructia




Atât de avansate sunt capacitățile sale de a se ascunde, încât pe radare apare ca o navă mică, de dimenisunile unui vas de pescari.

Cu toate acestea, este cu 30 de metri mai lung și cu 6 metri mai lat decât actualele vase din categoria distrugătoarelor, și are, evident, arme mult mai sofisticate. Sistemul computerizat antirachetă poate atinge ținte aflate la o distanță de 100 de km și nava poate fi echipată cu arme cu laser și  tunuri electromagnetice.

Îmbunătățirile tehnologice au făcut ca Zumwalt să poată fi operat cu jumătate din membrii unui echipaj de care este nevoie, în prezent, pe acest gen de navă masivă.

Elmo R. Zumwalt Jr. a fost un celebru amiral american, in onoarea si memoria caruia a fost botezat distrugatorul construit de santierul naval Bath Iron Works.

Probele in ocean











joi, 10 decembrie 2015

Top 10 video-uri YouTube virale in Romania 2015, clasament Google

Google prezinta lista celor mai populare video-uri de pe YouTube in Romania in 2015. Satira cu ritm, animatie si jocuri populare, acestea sunt cateva dintre elementele care stau la baza viralizarii in 2015 pe YouTube in Romania. Creatiile romanesti sunt cele care tin capul de afis atunci cand vorbim de consum de muzica pe YouTube in 2015.
  Umorul a fost cheia viralizarii pe YouTube in Romania anul acesta. Cele mai multe dintre video-urile din top folosesc acest ingredient, in diferite retete.

Top 10 video-uri YouTube virale in Romania 2015, clasament Google 

Clipul de pe primul loc are aproape 2,3 milioane de vizualizari, cel de pe locul zece are peste 600.000.













































Nissan Leaf, Mașina electrică, de la vehicul rutier la alimentarea biroului și casei

Nissan Leaf

Nissan Leaf, Mașina electrică, de la vehicul rutier la alimentarea biroului și casei


Mașina electrică va depăși statutul de simplu vehicul rutier și va fi folosită la alimentarea biroului și a casei. Acesta este unul dintre dezideratele parteneriatului încheiat recent între producătorul celui mai bine vândut automobil electric din lume și a doua cea mai mare companie energetică din Europa în funcție de capacitatea instalată.

Cu ocazia celei de-a 21-a Conferințe ONU privind schimbările climatice (COP21), la Paris, Nissan și Enel au semnat un acord prin care vor sa revoluționeze modul în care consumatorii și companiile gestionează utilizarea energiei.

Cele două companii și-au unit forțele pentru a dezvolta sistemul Vehicle 2 Grid, care permite conducătorilor auto și utilizatorilor de energie să funcționeze precum niște "hub-uri de energie" individuale, cu posibilitatea de a folosi, depozita și reintroduce excesul de energie electrică în rețea.   

Sunt deja în curs de desfășurare studii pentru a testa viabilitatea vehiculelor integrate în rețea. Este pentru prima dată când aceste sisteme sunt testate, arătând modul în care vehiculele electrice pot contribui în mod activ la dezvoltarea pieței de energie.  

Continuare>>>









miercuri, 9 decembrie 2015

Wiz Khalifa cu piesa 'See You Again', cel mai vizionat videclip al anului pe YouTube

Rapperul Wiz Khalifa și piesa lui 'See You Again', care apare pe banda sonoră a filmului 'Furious 7' ca omagiu pentru regretatul actor Paul Walker, este cel mai vizionat videoclip muzical al anului pe portalul YouTube, peste 1,2 miliarde de vizualizari.

1.229.026.687

Al doilea loc este ocupat de Maroon 5 cu piesa 'Sugar' în timp ce medalia de bronz îi revine cântăreței Ellie Goulding pentru 'Love Me Like You Do'.


912.606.176




847.464.257
Sursa: AGERPRES











luni, 7 decembrie 2015

Video, Razboiul civil din Siria, tara moderna si bogata, la rascruce de interese a marilor puteri,


Video, Razboiul civil din Siria, tara moderna si bogata, 

la rascruce de interese a marilor puteri,





Siria harta BBC

Siria este situată în regiunea supranumită "Cornul Abundenței", care formează un arc adânc începând din Irak, trecând pe la confluența fluviilor Tigru și Eufrat, cuprinzând teritoriul Siriei centrale și al Israelului și continuând până în Valea Nilului în Egipt. La nord și la sud de această regiune, se întind deșerturi vaste și stepe care au fost transformate parțial în ogoare roditoare, datorită irigațiilor artificiale, practicate aici de mii de ani. Controlul guvernului sirian se întinde azi la doar 30-40% din teritoriul de jure al statului și asupra a mai puțin de 60% din populație
O țară cu câmpii fertile, munți înalți și deșerturi, Siria este casa diversor grupuri etnice și religioase, inclusiv arabi sirieni, greci, armeni, asirieni, kurzi, cerchezi, mandeani și turci. Printre grupările religioase se numără suniții, creștinii, alaviții, druzii, mandeanii, șiiții, salafiții și iazigii. Arabii suniți constituie cel mai mare grup comunitar din Siria.




Mai mult detalii despre Siria pe https://ro.wikipedia.org/wiki/Siria

Războiul din Siria, bilanţ negru la 4 ani de la debut, tara in ruina.

Din martie 2011, Siria este implicată într-o răzvrătire împotriva lui Assad și guvernului Partidului Ba'ath, aceasta fiind parte primăverii arabe, o represiune ce a dus la Războiul Civil Sirian și a făcut din Siria una dintre cele mai puțin pașnice țări din lume.
Peste 210.000 de morti, jumatate din populatie stramutata si o tara în ruina: declansata în urma cu patru ani, revolta din Siria împotriva regimului lui Bashar al-Assad s-a transformat într-un razboi devastator, noteaza AFP.

Conform ultimelor informatii publicate în martie 2015, Turcia adaposteste peste 2 milioane de refugiati sirieni.
Potrivit Înaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR), 1,1 milioane de persoane s-au refugiat în Liban, adica un sfert din populatia acestei tari. Aceasta cifra este probabil mai mare deoarece multi sirieni nu sunt înregistrati.
618.000 de sirieni sunt refugiati în Iordania, 225.000 în Irak si 137.000 în Egipt.
Refugiatii se confrunta cu saracia, probleme de sanatate si tensiuni crescânde cu comunitatile locale în care traiesc în locuinte improvizate si în conditii extrem de dificile.
Potrivit UNICEF, între 2,1 si 2,4 milioane de copii nu pot merge la scoala în Siria din cauza insecuritatii din tara.





Interesele marilor puteri SUA si RUSIA, cauza care a alimentat razboiul din Siria.

Foarte important pentru care criza din Siria încă nu și-a găsit rezolvarea a fost divizarea comunității internaționale cu privire la această problemă. Federația Rusă și Statele Unite ale Americii au interese diferite în ceea ce privește Siria și Orientul Mijlociu, iar lipsa lor de colaborare la începutul crizei din Siria poate fi pusă pe seama acestora. 
Pentru Statele Unite ale Americii era de preferat ca regimul Assad să fie înlăturat, iar în locul său să fie instaurat un regim pro-american. Poziția geostrategică a Siriei este de o certă importanță pentru Washington, ținând cont că acest stat se afla în apropierea aliaților turci și israelieni. De altfel americanii au aprovizionat opoziția siriană și au participat la mai multe antrenamente în Iordania. 
Însă poate cel mai important motiv pentru care Washingtonul dorește căderea regimului Assad este apropierea dintre acesta și Rusia. Pentru Kremlin Siria reprezintă ultimul aliat din Orientul Mijlociu, o prietenie ce datează de peste 40 de ani. Rusia este principalul furnizor de arme pentru forțele guvernamentale și de asemenea una dintre ultimele țări care se mai ocupă de afaceri cu petrolul sirian. 

Dar motivul cel mai important pentru care Moscova susține actualul regim de la Damasc îl reprezintă baza navală de la Tarsus, singura flotă navală rusească la o mare caldă. Creată în 1971 și remodernizată în 2008, în contextual creării scutului anti-rachetă NATO, baza navală de la Tarsus reprezintă capul de pod pentru Rusia, atât către Marea Mediterană, cât și către Orientul Mijlociu. Astfel devenea clar că Rusia și Statele Unite ale Americii vor avea foarte mari dificultăți în a se pune de acord cu privire la o rezolvare a crizei siriene .

Mai multe detalii despre razboil civil sirian pe https://ro.wikipedia.org/wiki/R%C4%83zboiul_Civil_Sirian


De unde au arme si bani jihadistii din Statul Islamic. 

Doua societati internationale semnaleaza ca organizatia terorista Statul Islamic (SI) dispune de un arsenal important de arme si de diverse surse de finantare. Amnesty International explica de unde au arme jihadistii din cadrul SI, in timp ce centrul de reflectie IHS enumera principalele sase surse de venit ale acestora. IHS a identificat sase surse principale de finantare a Statului Islamic, si anume "productia si traficul de petrol si gaze, impozitarea activitatilor comerciale in teritoriul pe care il controleaza, confiscarea de terenuri si proprietati, traficul de droguri si antichitati, activitati infractionale cum ar fi jefuirea bancilor si rapirile pentru rascumparare, precum si intreprinderile publice". Organizatia terorista obtine aproape jumatate din venituri din taxe si 43% din traficul de petrol si gaze, scrie Adevarul.










Video Full, box Bute vs DeGale, categoria supermijlocie, pentru centura mondiala IBF

Video Full, box Bute vs DeGale, categoria supermijlocie, pentru centura mondiala IBF, 28 noiembrie 2015, în Quebec, Canada.

Mare favorit în disputa cu românul, campionul mondial James DeGale a cîștigat pînă la urmă meciul, dar impresia lăsată nu a fost una prea bună. Britanicii l-au criticat că a fugit prea mult în ring și că în ultimele reprize aproape nu a contat. Știa că e în avantaj și doar a eschivat la loviturile lui Bute.

In general intr-un meci pentru o centura mondiala avantajul este de partea detinatorului si castiga si la un meci egal, pierde doar daca este facut KO.

Bute vrea revanșa și are toate șansele să o obțină, avînd în vedere că ambii pugiliști sînt manageriați de cunoscutul Al Haymon, cel care mizează pe nume mari din lumea boxului, între care Floyd Mayweather, Adonis Stevenson sau Julio Caesar Chavez jr.

Oricum romanul nostru a facut un meci bun si desi are 35 de ani cred ca inca mai poate obtine un titlu de campion mondial.

Urmariti meciul si comentati...

VIDEO FULL MECI HD