Aprecieri pe Facebook

sâmbătă, 3 martie 2018

Enciclopedia Civilizatiilor PDF, autoare Ecaterina Ţarălungă, descarcare gratuita,

Enciclopedia Civilizatiilor PDF, autoare Ecaterina Ţarălungă, descarcare gratuita,

Cuvant inainte

Acest proiect a fost iniţiat din nevoia de a pune în faţa publicului românesc aspecte ale preistoriei şi istoriei universale care au condiţionat chiar apariţia şi dezvoltarea lui ca naţie, în componenţa
sa majoritară, dar şi împreună cu cele peste 20 de minorităţi etnice stabilite în timp în acest spaţiu geografic şi spiritual. Mai ales că acest orizont, această apartenenţă la uriaşul peisaj al civilizaţiilor omeneşti ne-a fost interzis până acum, ori nu ne-a fost adus explicit la cunoştinţă.
Originile, încrengăturile, modificările survenite în timp, într-un cuvânt parcursul care ne-a permis nouă, tuturor, să ne definim ca naţiune şi să fim ceea ce suntem astăzi trebuie în sfârşit să ajungă până la noi.
Pentru că apartenenţii altor culturi ştiu despre noi lucruri pe care noi nu le ştim, după cum nu ştim nici lucruri importante despre alte civilizaţii omeneşti, cu care ne aflăm în contact, într-o lume din ce în ce mai globală.
Ce înseamnă de fapt „departe în timp”, dacă acest  „departe” ne-a produs chiar pe noi, cei de azi, cu felul nostru de a gândi? Şi ce înseamnă vecini, globalizare, identitate, graniţe, rezistenţă, cedare dacă nu ştii bine cine eşti, iar propriile tale reacţii ca entitate se află într-o nebuloasă?
Proiecţia pe care o poate oferi acest dicţionar asupra fiecăruia are rolul, în primul rând, să deschidă bariere ale minţii despre care nici nu ştiam că există.
Cel puţin aşa crede autoarea, care a traversat ea însăşi incredibila aventură a cunoaşterii celui mai îndepărtat trecut şi a înţeles, cu timpul, că acolo, în sâmburele lui de neatins, se ascund toate fructele din care se vor fi ivit livezile, pădurile, desişurile, dar şi luminile amiezelor civilizaţiei omeneşti de astăzi.
Aşadar, vouă, tuturor, această carte despre cine suntem, ce suntem, ce şi cine putem deveni şi chiar devenim continuu, fie că vrem sau nu, fie că ştim sau nu.
Dicţionarul vă oferă deci opţiunea corectă de a şti, pentru că acest lucru defineşte chiar condiţia noastră de oameni, de naţiune şi capacitatea noastră de reacţie la orice fel de stimuli.
Rămâne să judecaţi singuri, fiecare, citind despre căile trecutului, dacă civlizaţia este o opţiune de apărare, de traversare a fluxurilor Timpului, adică, de fapt, un mod de existenţă şi de permanenţă a noastră, a tuturor, o imagine pe care o putem oferi altor naţiuni, civilizaţii, lumi, dar mai ales urmaşilor noştri de mâine şi de poimâine…

Ecaterina Ţarălungă 
Editor sef  la Biblioteca pentru Toti
Bucureşti, septembrie 2010  

Puteti descarca PDF-ul din link-ul de mai jos>>>

Enciclopedia Civilizatiilor – PDF  

Puteti vizualiza in format carte electronica pe link-ul de mai jos>>>

Enciclopedia Civilizatiilor - Book Reader





Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu